loading

Vuosimallin 2016 myötä Opel Corsan 1,3 CDTI -moottorit ovat siirtyneet uuteen aikakauteen. Ne ovat entistä hiljaisempia ja alhaisimmillaan Corsan yhdistetty kulutus on uudella moottorilla varustettuna ainoastaan 3,1 l/100 km.

 

Opelin uuden dieselmoottorien sukupolven pienin on 1,3 CDTI. Sen iskutilavuus ja voima eli teho sekä vääntömomentti ovat numeroisen perusteella ennallaan. Moottoria on kuitenkin kehitetty merkittävästi, mikä on aistittavissa autolla ajaessa. Uudet nyt saataville tulleet dieselmoottorit täydentävät Corsan upean uudistumisen.

 

Opel Corsan vuoden vaihteessa myyntiin tullut viides sukupolvi on sulattanut suomalaisten autonostajien sydämet. Tämän vuoden seitsemän ensimmäisen kuukauden aikana uutta Corsaa on rekisteröity 872 kappaletta, mikä tarkoittaa myynnin kolminkertaistumista. Suosio on ylittänyt valmistajan ja maahantuojan rohkeimmat odotukset, minkä takia tuotantoa on pitänyt kasvattaa vastaamaan kysyntää.

 

Opelin kaikki uudet dieselmoottorit ovat saaneet lempinimekseen ”Kuiskaavat dieselit”, mikä kertoo osuvasti voimanlähteiden luonteesta. Alhaisen melutason lisäksi moottorit käyvät tasaisesti ja värinättömästi, joka lisää omalta osaltaan mukavuutta.

 

Uudistunut 1,3 CDTI-moottori on saatavissa joko 55 kW (75 hv) tai 70 kW (95 hv) tehoisena. Molemmissa suurin vääntömomentti on 190 Nm, mikä riittää liikuttamaan kevyttä autoa varsin vilkkaasti. Uuden sukupolven ahdin alkaa toimia jo hyvin pienillä käyntinopeuksilla, minkä ansiosta moottori vastaa herkästi kaasuun. Lisäksi ahdin on äänieristetty, mikä sopii hyvin muutenkin hiljaisen moottorin yhteyteen. Muita moottoriin tehtyjä muutoksia ovat uusi pakosarja ja kaksoismassavauhtipyörä, joka tasoittaa moottorin käyntiä.

 

Molempien tehovaihtoehtojen kanssa käytetään Start/Stop-teknologiaa, mikä alentaa kulutusta entisestään. Polttoainetta säästää omalta osaltaan myös jarrutusenergian talteenotto. Pienimmillään kulutus on tehokkaamman 70 kW kehittävän dieselmoottorin ja ETC-automaattivaihteiston yhdistelmällä vain 3,1 l/100 km ja vastaavat CO2-päästöt ovat ainoastaan 82 g/km.

 

Muilta osin vajaan vuoden ikäinen Opel Corsa jatkaa uuteen mallivuoteen lähes muuttumattomana. Bensiinimoottoriksi on tarjolla vapaasti hengittävä 1,4-litrainen joko 55 kW (75 hv) tai 66 kW (90 hv) tehoisena. Mielenkiintoisin bensiinimoottori on uusi kolmisylinterinen 1,0-litrainen suorasuihkutusturbo, joka kehittää 66 kW (90 hv) ja se on saatavissa Cosmoon myös tehokkaampana 85 kW (115 hv) tehoisena vaihtoehtona. Uusilla moottoreilla varustettuna Corsan yhdistetty kulutus on vain vähän yli neljä litraa sadalla.

 

Kaikkein taloudellisimmissa Opel-malleissa on ECT-automaatti. Uuden sukupolven automatisoitu vaihteisto nousee ominaisuuksiltaan lähes perinteisen automaattivaihteiston tasolle, mutta on merkittävästi sitä halvempi vaihtoehto. Modernin elektroniikan ansiosta vaihdot tapahtuvat aiempaa miellyttävämmin. Ajaja voi käyttää vaihteistoa myös käsivalintaisena.

 

Kaikkien Opel-mallien tapaan uusi Corsa tarjoaa paljon autoa kohtuuhintaan. Ostajalle se tarkoittaa, että vakiovarustelu on kattava jo edullisemmalla Enjoy-tasolla. Siitä löytyy hyvä turvallisuusvarustelu ja perusasioiksi katsottavat mukavuusvarusteet kuten ilmastointilaite, kauko-ohjattava keskuslukitus, sähkösäätöiset ja lämmitettävät ulkotaustapeilit, sähkökäyttöiset ikkunannostimet etuovissa automaattisella laskulla ja nostolla. Lisämukavuutta tuovat talvisin lämmitettävä ohjauspyörä ja ympäri vuoden vakionopeudensäädin nopeusrajoittimella sekä Bluetooth.

 

Vähäisellä vajaan 200 euron lisähinnalla saa Enjoy More -paketin, joka tuo mukanaan 15-tuumaiset kevytmetallivanteet, automaatti-ilmastoinnin, peruutustutkan taakse, ajovaloautomatiikan ja sadetunnistimen.

 

Ylellisemmässä Cosmossa on vakiona kääntymisvaloilla varustetut kaksoisksenonvalot, jotka ovat harvinainen varuste tässä autoluokassa. Opel Corsa Cosmon voi viimeistellä alle 200 euroa maksavalla Premium-paketilla, johon kuuluvat tuumaa suuremmat kevytmetallivanteet, lämmitettävä tuulilasi, peruutustutkat eteen ja taakse, tummennetut takaikkunat sekä IntelliLink-multimedia kookkaalla 7-tuumaisella värillisellä kosketusnäytöllä.

 

Vakiovarustelun lisäksi Corsaan saa kuljettajan avuksi uusimpia turvajärjestelmiä, jollaisiin on aiemmin totuttu vain ylempien luokkien kalliimmissa automalleissa. Tällaisia ovat muista Opel-malleista tutut järjestelmät, kuten toisen sukupolven Opel Eye etukamera liikennemerkkien tunnistuksella, kaistavahti, etäisyydentunnistin, törmäysvaroitin ja pysäköintiavustin.

 

Opel Corsan hinnat ovat säilyneet vuosimallin vaihdoksessa ennallaan. Ne alkavat 1,4 ECOTEC -moottorilla (55 kW/75 hv) varustetun kolmiovisen Enjoyn 14 369,69 eurosta. Uudella 1,3 CDTI-moottorilla varustettujen Corsien hinnat lähtevät 17 053,77 eurosta. Kaikkien (pois lukien Corsa OPC) Opel Corsa-mallien hinnat aina ECT-automaattivaihteistolla varustettua 1,3 CDTI (70 kW/95 hv) Cosmoa myöten jäävät alle 20 000 euron.
Siirry ylös