loading

Kolmatta vuotta peräkkäin Opel kasvattaa sekä kappalemääräisiä rekisteröintejä että markkinaosuuttaan. Viime vuonna hurjaan vauhtiin noussut pakettiautomyynti jatkaa komealla kasvu-uralla. Opel Astran, Insignian ja Mokkan seuraksi suomalaisten suosikkimalleihin on noussut uusi Corsa.

 

Kuluvan vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden aikana henkilöautojen rekisteröinnit ovat pudonneet 3,5 prosenttia, mutta pakettiautoissa on mukava 7,8 prosentin kasvu. Loppuvuonna automyynti on myötätuulessa, sillä autoverokysymykseen saatiin vastaus kesäkuun lopussa ja heinäkuun alussa käynnistyi romutuspalkkiokokeilu.

 

Henkilöautojen rekisteröinnit ovat hieman vähentyneet, mutta Opel ui vastavirtaan. Ensimmäisten kuuden kuukauden aikana Opelien rekisteröinnit kasvoivat 3,6 prosentilla. Saksalaismerkki oli kesäkuun jälkeen vain viiden auton päässä paikasta kymmenen suosituimman automerkin joukossa.

 

Pakettiautoissa Opel nousi jo vuosi sitten viidennelle sijalle, minkä jälkeen se on kirinyt umpeen edellä olevien välimatkaa. Hurjasta kasvusta kertoo se, että tänä vuonna on rekisteröity kuudessa kuukaudessa enemmän Opel-pakettiautoja kuin koko vuonna 2013 yhteensä. Kun kasvua on tullut alkuvuonna 73,7 % on Opelin markkinaosuus pakettiautoissa komeasti 8,7 prosenttia.

 

Opelin henkilö- ja pakettiautomyyntiä on rakennettu suunnitelmallisesti viimeisten kolmen vuoden ajan. Tuloksena on alkuvuonna 5,1 prosentin markkinaosuus, joka on korkein kahteentoista vuoteen. Viimeksi Opelin markkinaosuus oli tuota korkeampi vuonna 2002.

 

Opelin myynti seisoo yhä useammalla tukijalalla, sillä viime vuonna Insignian ja pakettiautojen myynti nostettiin samalle tasolle Astran ja Mokkan kanssa. Tänä vuonna uusi Corsa on saavuttanut suuren suosion, sillä se on noussut ensimmäisten kuuden kuukauden aikana Opelin eniten myydyksi malliksi. Corsan myynnin kasvu on huikeat 164,5 prosenttia eli rekisteröinnit ovat lähes kolminkertaistuneet viime vuoteen verrattuna.

 

Opelin menestys jatkuu varmasti, sillä tulossa on aivan uusia ja uudistettuja malleja. Ensimmäisenä ehtii markkinoille Karl, joka vie Opelin mukaan alempaan pikkuautoluokkaan. Ennakkokiinnostus hyvin varusteltua ja ulkomittoihin nähden tilavaa uutuutta kohtaan on ollut suuri. Aivan vuoden lopulla ehtii myyntiin aivan uusi Astra, joka nostaa Opelin mukaan luokan kärkikamppailuun. 

Siirry ylös